Beställ kurser

Resurser för psykisk hälsa


Verktyg för psykisk hälsa

Gratis: En digital "prova-på-kväll"

Skulle du vilja lära dig mer om stöd för psykisk hälsa?

Vill du få tillfälle att träna på samtalsmetoden bi-stegen? Det är ju en kraftfull metod du kan använda för stödjande samtal, självreflektion och också när du ber för inre helande.

I så fall är du varmt välkommen med på en prova-på-kväll med bi-stegen som live-sänds.

Tid: 27 jan 18:00-20:30

Du får undervisning och möjlighet att pröva på om du vill.

Under kvällen får du också information om "Hjärta för unga" ett nytt projekt på kristen grund, för att skapa en trygg självhjälpsrörelse till psykisk hälsa.

Anmäl dig här

Samlingen genomförs i samarbete med Rörviks Frikyrka. Först var tanken att vi skulle ha en samling i Rörviks Frikyrka, men på
grund av restriktionerna undviker vi en större folksamling, men det
öppnar också upp för många fler att kunna delta.

Tips! Gör som de i Rörvik och i Kärda: Samla ihop några från orten som är intresserade och titta tillsammans. Då kan ni också öva på varandra om ni vill!

Varmt välkommen!

Verktyg för
Själens vård

Grundbok i själavård och i att leda stödgrupp

"Att läsa boken är som att gå i terapi själv" Maja Bahlman, sjuksköterska

"Boken är jättebra skriven och den är full av nyttig kunskap. Den är lättläst och har en bra blandning av personliga erfarenheter och forskning och metoder" Annie Lindgren, socionom

Vill du lära dig mer om själavård och om att leda stödgrupp. Eller vill du förstå mer om själen och det inre livet. Då är denna bok något för dig!

Verktyg för själens vård ger en grundläggande förståelse för hur själen fungerar och hur själsliga sår uppstår genom anknytningsskador och trauman.

Du introduceras till olika sätt att arbeta i själavård som bygger på psykoterapeutiska metoder samt olika modeller för stödgrupper. Boken beskriver också verktyget bi-stegen som är en effektiv metod att förstå och leda sig själv. Det leder till känslomässig mognad och en större tillit till Gud.

Beställ boken här

Skam- och sårbarhetspodden

 Hur hittar du vägen till sunda relationer till andra och till dig själv?

Podd med samtal om psykisk ohälsa av olika slag och de bakomliggande orsakerna:

Dysfunktionella relationer
Medberoende
Förlåtelse
Hur själen fungerar vid missbruk.

Triggers
Hur hjärnan påverkas av trauma
Sunda och osunda gränser
Och mycket mer...

Lyssna


Skam och sårbarhetspodden. Samtal om psykisk ohälsa och de bakomliggande orsakerna. Sunda relationer till oss själva och andra.

Om mig och
Soul Tools

Jag som driver Soul Tools heter Pernilla Eklund.

Soul Tools är ett företag som syftar till att främja stöd för psykisk hälsa utifrån den kristna tron och vinsten omsätts i detta syfte. Soul Tools är i process att ombildas till en stiftelse.

Jag har arbetat med själavård på Team Med Uppdrag sedan 2008. Jag är kursansvarig för TEAM vid Team Med Uppdrag och Vadstena Folkhögskola.

Jag har en masterexamen i psykoterapi vid International Psychotherapy School in Christian Culture, IPSICC. Jag har också en bakgrund som ämneslärare i biologi och naturvetenskap.

De viktigaste utbildningarna har jag dock fått genom min egen inre resa till ett helt och meningsfullt liv efter en utmattningsperiod samt genom alla elever på Team Med Uppdrag som jag fått följa i själavårdsrummet.

Förutom Team Med Uppdrag har jag utbildat i att ge stöd för psykisk hälsa i New Wine, Sverige, Frälsningsarmén Starta Om, Equipped Sverige, Vision Sverige, Himlen TV7 m.fl.

I mitt team finns personer som jag tränat i de specifika metoderna